RECEPT
Couscous Curry Kyckling
4 portioner
ca 25 g protein/portion

4 kycklingfiléer
1 burk lätt kokosmjölk 
1 zucchini
4 morötter
4 portioner fullkornscouscous
Curry + kryddor

Gör såhär

Hacka grönsakerna och sedan kycklingen i stora kuber. Börja steka kycklingen lätt i en stor gryta och tillsätt sedan grönsakerna (kycklingen ska INTE stekas igenom nu).

Häll i Kokosmjölken och en skvätt vatten samt krydda. Låt kycklingen koka tills den är färdig (ca 15-20 minuter färsk kyckling) och tillsätt couscousen när det är så lång tid kvar som den behöver koka. Voilá! 

 
Torsk med pesto och fetaost
4 portioner
ca 30 g protein/portion

3-4 torskfiléer
100 g fetaost
4-6 msk pesto
2 morötter
4 portioner bönpasta

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader, använd bara övervärme.

Smörj en ugnsform och lägg i torsken, bred över peston och smula över fetaosten. Skär 2 morötter i mindre bitar och lägg runtom.

Laga i ugnen i 12-14 minuter. 

 
Thai greenpork lettuce cucumber
4 portioner
Ca 25 g protein/portion

4 kycklingfiléer
Romansallad
Gurka
Tomat
Paprika
Lätt riven ost
Salsa

Gör såhär

Hacka och skär alla ingredienser i önskade storlek. Stek Kycklingen med önskad kryddning. Servera och lägg i romansalladsblad! 
Lax och potatis i ugn
2 portioner
ca 25 g protein/portion

2 port lax
2 port potatis i klyftor
Valfri kryddning (salt,peppar,salladskrydda)
2 port mixsallad
1 paprika 

Gör såhär

Lägg klyftpotatisarna i en ugnsform och in i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Ta sedan ut formen och rör om samt lägg i laxen. In i ugnen i ca 15 minuter till tills laxen är färdig. Servera med en god sallad! 
Spicy Chicken Couscous
2 portioner
ca 30 g protein/portion

2 port kycklingfiléer
Kycklingbuljong (med 2-3dl vatten)
2 port couscous
1 riven morot
Olivolja
1 medelstor hackad lök
Ett gäng tärnade plommontomater
En nypa kanel
1 msk curry
1 färsk skivad apelsin
ev. Hackad persilja och pistaschnötter 

Gör såhär

Hacka lök, riv moroten och tärna tomaterna och fräs dem i en stekpanna med olivolja tills de mjuknar. Häll sedan i kanel och curryn.

Tillsätt vatten (ca 2-3dl) och häll i cous cousen samt kycklingbuljongen. Lägg smala kycklingfiléer ovanpå så de täcker ytan så gott det går och låt koka på låg-medelvärme i 15 minuter.

Finito! Servera med lite skivad apelsin och ev. hackad persilja och pistaschnötter.

 
Summer-in-winter chicken
4 portioner
ca 30 g protein/portion

1 msk olivolja
4 kycklingfiléer 
200g körsbärstomater 
3 msk pesto
3 msk crème fraîche (lätt går bra)
färsk basilika, om du har det

Gör såhär

Värm upp oljan i en stekpanna och lägg i kycklingen som ska ligga stilla ett tag tills den fått lite färg, vänd den sedan. Tillaga kycklingen i 12-15 min tills den är färdig. Salta och peppra. 

Dela tomaterna och lägg i dem i stekpannan, rör runt ett par minuter tills det mjuknat. Stäng av värmen på plattan och häll i peston och creme fraichen tills det blir en sås. 

Servera med lite basilika, kolhydrater (fullkornsris t.ex.) och sallad. 
Sesamkycklingsallad
2 portioner
ca 25 g protein/portion

2 st kycklingfiléer
Sesamfrö
Soya 
2 paprikor
50 g ruccola
100 g fetaost
Äppelcidervinäger
Salt och peppar

Gör såhär

Blanda mindre kycklingbitar med sesamfrön, soya och kryddning i en bunke. Stek sedan igenom kycklingen i stekpanna.

Hacka och skär upp paprikor och fetaost. Smaksätt salladen med äppelcidervinäger (INTE mycket) och lite peppar för god smak!